søndag den 8. marts 2015

Paperback vs hardbackNår jeg ønsker mig bøger i gave, som jeg ofte gør, spørger folk mig altid, om jeg helst vil have paperback eller hardback. Og oftest svarer jeg altid paperback medmindre det er fordi jeg ønsker mig en speciel udgave af en bog.

Når jeg læser bøger, er jeg "ligeglad" med min bogryg, og kan faktisk rigtig godt lide en paperback, hvor man kan se at den er blevet læst og elsket. Desuden læser jeg ofte når jeg ligger i sengen - og jeg ligger på siden - og jeg bøjer derfor tit bogen helt om. Det kan jeg kun gøre med en paperback.
Hvis jeg læser en hardback, kan jeg bedst lide at lægge den på bordet foran mig, og at jeg så sidder bøjet ind over bogen - det er ikke så nemt med en paperback.

Jeg har personligt både fordele og ulemper ved begge slags, men har altid holdt mig til paperbacks - også fordi de er billigst.
Det eneste tidspunkt, udover hvis jeg skal have en speciel udgave, hvor jeg er nødt til at have en hardback, er hvis det er en serie, hvor jeg har en eller flere i hardbacks. Jeg kan bedst lide at mine serier er i samme udgaver, så de passer sammen når de står på reolen.

Så for mit vedkommende er det altså paperbacks der er rarest. Hvad synes i er rarest?

4 kommentarer:

 1. Jeg har altid været forholdsvis 'ligeglad' med om det var paperback eller hardback. Men i løbet af de seneste par år er min kærlighed til hardbacks vokset enormt! De er altså bare lidt smukkere, selvom der også er noget charmerende ved paperbacks (som du også siger, så er de altså også bare nemmere at læse og billigere..)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det kan være kærligheden vokser :) Jeg er bare vild med, at jeg kan bøje og bukke og gøre ved :D

   Slet
 2. Jeg er faktisk også gladest for paperbacks. Altså jeg vil egentlig helst have hardbacks stående på mine hylder, da de for det meste ser pænest ud - men jeg elsker at læse i paperbacks. For mig er de bare mest bahagelige at holde, og så elsker jeg, at de samtidige også er så lette, som de oftest er :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det er også lidt den dur jeg er ude i. Paperbacks er bare min favorit :)

   Slet