søndag den 29. marts 2015

Når jeg shopper bøger...

...kan det foregå mange forskellige steder. Før i tiden holdt jeg allermest af at gå i en fysisk butik, hvor jeg kunne røre ved bøgerne, og altid selv bestemme hvilken udgave jeg ville have. På den måde kunne jeg også altid være 100 % sikker på bogens stand, når den ankom til min reol. Dette har ændret sig lidt de sidste par år, da internettet giver den fantastiske mulighed, at det ofte er billigere. Desuden kan jeg godt lide at læse engelske bøger, og de er tit nemmere at få fat i på nettet, end i en boghandel.

Jeg har herunder lavet en liste over de steder, hvor jeg handler allermest - og en beskrivelse af hvorfor.

Bog og Idé
Bog og Idé er nok den første fysiske boghandel jeg kan huske, at have handlet i. Og det er også den eneste fysiske boghandel jeg handler i. Her i Horsens har vi ikke så mange muligheder, faktisk kun 2, og Bog og Idé er en af dem. De har det sødeste personale, der også ved noget om det de sælger. I nogen af de andre boghandlere jeg har prøvet, har jeg desværre oplevet, at ekspedienterne ikke har vidst for meget.
Når jeg handler i Bog og Idé, er det fordi jeg ikke leder efter nogen bestemte bøger, men blot er på udkig efter noget nyt. Ofte kigger jeg blot ind på vej hjem efter skole, somme tider har jeg en bog med i tasken, somme tider har jeg ikke. Men jeg er rigtig glad for butikken, det er der ingen tvivl om.

Saxo.com
Hvis jeg leder efter danske bøger, går jeg næsten altid på Saxo's hjemmeside. De kan oftest matche mange andre priser, og det er sjældent jeg ikke kan finde den bog jeg leder efter.
Udover deres superfine udvalg, er deres fragt-tid også rigtig fin og deres hjemmeside er forholdsvis nem at navigere rundt på. Det er en side jeg bruger rigtig meget, og det vil jeg garanteret fortsat blive ved med. Og dét både til e-bøger og fysiske bøger.

Bookdepository.com
Denne side har jeg brugt rigtig meget på det sidste. Jeg har købt en del YA-bøger på siden, som jeg har ønsket på det originale sprog, og dem har jeg fundet derinde. De har ofte rigtig gode tilbud - og selvom der ikke er tilbud, er deres priser virkeligt gode. De fleste af de bøger jeg har købt derinde, har kostet under 100 kr. - og med fri fragt oven i hatten, har jeg jo kunnet holde mit bog-budget på et nognelunde niveau.

Bruger i også disse sider - eller bruger i måske nogle helt andre?

2 kommentarer:

  1. Jeg bruger fysiske boghandlere alt for sjældent og køber mest bøger online, netop, som du siger fordi det er billigere, når man læser meget på engelsk. Udover de sider du nævner, så tjekker jeg også gerne Wordery.com og Kennys.ie (der, hvis de har bogen, oftest er billigere end andre steder, jeg kender).

    SvarSlet
    Svar
    1. Uh, dem kender jeg ikke. Dem vil jeg tjekke ud! :)

      Slet