mandag den 17. august 2015

Læseperioder

Jeg tror at rigtig mange kender til det - somme tider læser man meget, somme tider læser man ikke så meget. Det sidste stykke tid er jeg stødt på ordet "reading slumb" rigtig mange steder - specielt hos booktubers. Det er altså dét, at man ikke rigtig kan finde lysten til at læse og at man mest af alt har lyst til at lave noget andet. Og sådan en reading slumb, er jeg selv netop kommet ud af. Jeg havde rigtig svært ved at få læst, og jeg vidste ikke rigtig hvordan jeg skulle komme igang igen.

Når jeg er i en periode hvor jeg har svært ved at få læst, kommer det sig oftest af, at jeg har læst en del bøger, som ikke har vundet min opmærksomhed, lige efter hinanden. Så synes jeg ikke, at jeg har lyst til at fortsætte og jeg synes egentlig heller ikke, at jeg har lyst til at begynde på noget nyt. Mange synes, at det for dem hjælper, at genlæse en af deres favorit-bøger. Om det virker skal jeg ikke kunne sige, for netop det trick har jeg ikke forsøgt mig med. Derimod har jeg tvunget mig selv til at læse, for det er dét der virker for mig. Jeg tvinger simpelthen mig selv til at læse videre - det er jo den eneste måde, hvorpå jeg kan få læst en ny, god bog.

Samtidig har jeg også nogle perioder, hvor jeg læser konstant. Jeg kan ikke stoppe igen, jeg læser alle mulige bøger på ingen tid og jeg kan næsten ikke selv følge med. Når disse perioder rammer, er der ingen brok fra min side - jeg får sat min TBR-bunke ned, jeg får læst alle de bøger jeg gerne vil nå og der bliver klar til en masse anmeldelser på bloggen. Min kæreste, derimod, kan godt brokke sig lidt, når jeg er i disse perioder. Hvorfor putter jeg ikke lige og ser fjernsyn med ham? Hvorfor har jeg ikke gjort rent? Hvor er aftensmaden henne? Jo - så der er jo fordele og ulemper ved begge former for perioder.

Så helt ærligt - så tror jeg, at for både mig selv og min kæreste, er det bedst, når jeg er i en mellemting af de to perioder. Så fungerer det for os begge to - og så ligner lejligheden ikke nødvendigvis et teenageværelse.

Har i oplevet lignende perioder? Har i måske også en i foretrækker? Og har i helt andre tips til, hvordan man kommer ud af en reading slumb? Jeg vil meget gerne høre fra jer!

6 kommentarer:

 1. Kan nikke meget genkendende til begge perioder. Tror også helt sikkert det er en mellemting der fungerer bedst :)
  Har desværre ingen konkrete råd til at komme ud af en reading slump, synes læselysten plejer at komme naturligt til mig igen efter nogle dage, hvor jeg har lavet noget andet :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, som jeg allerede har skrevet, så er det helt sikkert også mellemtingen, der fungerer bedst for mig! :-)

   Mvh
   /www.mitbogunivers.blogspot.com

   Slet
 2. Jeg har virkelig også sådanne perioder; jep, dem begge. Nogle perioder læser jeg helt vildt, og kan slet ikke forestille mig at gøre andet, og andre læser jeg nærmest ikke én side om dagen. Men det er okay - og jeg har sluttet fred med det. For selvom det virker for nogen, at presse sig selv til at læse, så synes jeg bare, det gør det hele surt. Og det er jo bestemt ikke meningen. Desuden er det jo ikke fordi, at en læsetørke varer forevigt - det er jo en periode, så der skal nok komme en dag igen, hvor man virkelig har lyst til at læse :)

  Men jeg foretrækker nu også en periode, som er lidt en blanding. Altså en hvor jeg læser, men hvor jeg også laver en masse andre ting :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er virkelig rart at høre, at jeg ikke er den eneste. :-) Og ja - det er altså lidt sjovt at se, hvordan folk tackler de "trælse" perioder på forskellige måder. :-)

   /www.mitbogunivers.blogspot.com

   Slet
 3. Jeg kan også sagtens genkende begge perioder. Perioderne, hvor jeg har svært ved at læse, synes ofte at hænge sammen med større arbejdspres, end normalt. Så er det som om, at jeg kan læse den samme linje igen og igen uden min hjerne besværer sig med at opfatte, hvad jeg læser. Det synes jeg er det mest frustrerende. For jeg trives på alle måder bedst, når jeg har gang i en bog. :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, jeg har det præcis på samme måde!

   /www.mitbogunivers.blogspot.com

   Slet