lørdag den 29. august 2015

Bookish Pet Peeves

I dette indlæg vil jeg snakke om bookish pet peeves - altså bogrelaterede ting, som kan gøre mig helt skør eller måske endda en smule irriteret. Der er et par stykker, og nogle af dem, vil i sikkert kunne nikke genkendene til, da jeg flere steder har læst om selv samme "problemer" hos jer andre.

Æselører
Da jeg var yngre, satte jeg altid æselører i mine bøger. Det gør jeg ikke længere - aldrig nogen sinde. Jeg kan ikke tage det. Spørger i mig, så ødelægger det bogen (i hvert fald en lille smule - den er jo stadig læsbar) og det ser virkelig træls ud. Jeg kender rigtig mange der gør det - og jeg siger det til dem, hver gang jeg ser det. Selv bruger jeg bogmærker. Ikke bare en bon eller et stykke slikpapir, men rigtige bogmærker, som jeg efterhånden er begyndt at samle på.

Ikke-matchende serier
Når jeg køber en serie, køber jeg dem gerne samlet. På den måde er jeg sikker på, at kunne læse dem alle sammen i træk, hvis jeg skulle have lyst til det - og frem for alt, er jeg sikker på, at de matcher. Hvis jeg ikke køber dem samlet, kan det oftest være svært for mig, at få dem til at matche, da jeg tit og ofte går efter den billigste udgave. Men det kan virkelig irriterer mig, hvis jeg kigger på mine reoler, og der så står en serie, hvor de ikke passer sammen. Jeg har blandt andet Stieg Larsson-trilogien, hvor den første og sidste er i paperback, mens den anden er i hardback. Det irriterer mit øje at kigge på dem - selvom der dog ikke skal herskes nogen tvivl om, at jeg elsker dem mindst lige så meget som alle de andre alligevel.

Uforsigtige postbud
Om det er direkte bogrelateret ved jeg nu ikke helt, men det er noget der irriterer mig. Jeg køber ofte mine bøger på nettet, og det betyder jo altså at de skal fragtes af postbud og fragtmænd - og disse er ikke altid lige forsigtige. Jeg synes efterhånden det er tit, at jeg modtager en bog, hvor den er lidt flosset i hjørnet, der er kommet en ridse i forsiden, eller andre ting, som gør, at bogens udseende ikke er helt perfekt. Det synes jeg er rigtig ærgerligt - og så synes jeg altså godt, at de kunne tænke lidt mere på mine bøger fremover (dette er sagt med et smil på læben).

Støvcovers
Det kan godt være, at jeg bliver lidt "upopulær" her, men jeg bryder mig ikke rigtig om støvcovers. Jeg kan godt lide en hardback, de er okay - jeg vil dog helst have en paperback. Men når der er støvcover på mine bøger, har jeg virkelig svært ved at læse i dem. Jo, jeg kan da tage støvcoveret af, men så bliver det måske lidt krøllet, får en lille flænge eller også bliver det måske endda væk. Jeg har det bare rarest og nemmest ved, at hele bogen er samlet.

Dette var blot et lille udpluk af nogen af de ting, der kan irritere mig. Kan i nikke genkendene til nogle af dem? Eller er i måske dybt uenige? Jeg vil meget gerne høre fra jer - og også meget gerne, hvis i har nogle helt andre ting!

5 kommentarer:

 1. Ja, dem kender jeg godt - måske med undtagelse af postbuddet, for det problem har jeg (7-9-13) aldrig. Jeg lånte så sent som i går en bog til en ven - inden jeg lige havde pillet støvcoveret af og lagt det på bogreolen, så jeg ikke risikerer, at det bliver krøllet, når han læser bogen... ;-)

  Mvh.
  Den lille Bogblog

  SvarSlet
 2. Æselører, ikke-matchende serier, og uforsigtige postbud kan jeg helt sikkert nikke meget genkendende til!
  Støvcovers kan jeg nu egentlig meget godt lide, men jeg tager dem også af når jeg læser bogen, for ikke at ødelægge dem :)

  SvarSlet
 3. Jajajaja! Jeg kan nikke genkendende til dem alle sammen. Så fint skrevet :)

  SvarSlet
 4. Så fint et indlæg! Jeg er enig :D
  Jeg ved slet ikke, hvordan jeg skal forholde mig til de der støvcovers, selvom de indimellem kan være vældig fine!

  SvarSlet
 5. POSTBUDDET! Ih altså! Jeg har altid haft det så godt med dem, men lige pludselig er de begyndt at proppe pakker der ikke kan være i postkassen, ned i den alligevel! Så står jeg pludselig med pakker der er revet op, eller pakker der sidder så godt fast, at jeg skal vrikke dem ud af postkassen! Det er forfærdeligt at modtage så mange pakker, hvis ikke buddet tager hånd om dem altså! :(

  SvarSlet