torsdag den 13. august 2015

"Harry Potter og halvblodsprinsen (Harry Potter #6)" af J.K. Rowling

Harry Potter og halvblodsprinsen (Harry Potter #6) af J.K. Rowling, 609 sider, Gyldendal, 2005

Harry har tilbragt de første uger af sommerferien hos familien Dursley med at ligge på sin seng og stirre op i loftet. Han sørger over sin dræbte gudfar Sirius, mens han genoplever det grufulde opgør med Dødsgardisterne i Ministeriet for Magi og den sindsoprivende duel mellem Dumbledore og Lord Voldemort.
Nu sidder han ved vinduet og venter på Dumbledore, der har meldt sin ankomst pr. uglepost. Harry glæder sig til at slippe væk fra Ligustervænget. Måske fordi han ikke ved, hvad der venter ham.

Dette er den andensidste bog i serien om Harry Potter - og det kan man godt mærke. Der er en hel masse ting der falder på plads, og der er en masse ting, der bliver forklaret.

Som med alle de andre Harry Potter-bøger, var jeg fuldstændig fanget af handlingen, og havde rigtig svært ved at lægge bogen fra mig igen. J.K. Rowling skriver om et helt fortryllende univers, som man lever sig 100 % ind i. Jeg havde konstant en trang til at læse videre.

Sproget i bogen er kringlet på en helt fantastisk måde. Det er svært at beskrive, hvordan dette kan lade sig gøre, for det har jeg aldrig oplevet før - men det er helt sikkert med til at skabe den stemning, man oplever i bogen. Og hvordan skal den stemning beskrives? Jeg ved det ærlig talt ikke. Den skifter konstant, fordi man virkelig mærker hvordan alle karaktererne pludselig er ved at være voksne, fordi man mærker deres følelser og tanker. Jeg er så stor fan.

Det er min første gang med Harry Potter-bøgerne. Tilbage i januar måned gik jeg igang, og nu sidder jeg pludselig tilbage, og kun mangler 1. Det er en virkelig trist følelse - og jeg håber derfor på, at den næste (og sidste) slutter på en god måde, så man ikke sidder tom tilbage.

Havde jeg vidst, at jeg ville blive så fanget af bøgerne, som jeg er blevet, er der ingen tvivl om, at jeg var gået igang noget før. Jeg glæder mig allerede til at genlæse dem alle sammen igen!


4 kommentarer:

 1. Det er altså helt magisk at læse dem for første gang, dog også absolut forfærdeligt at give slip på dem igen!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, jeg hadede det, da jeg vendte den sidste side, i den sidste bog! Øv! Nu er jeg nødt til at genlæse dem snart igen!

   Mvh
   /www.mitbogunivers.blogspot.com

   Slet
 2. Det er nok lidt mærkeligt, men det glæder mig virkelig at de bøger stadig bliver opdaget — at nogen oplever dem for første gang! Og forstår dig godt, når der ikke er flere bøger tilbage, sidder man lidt med en følelse af "hvad nu?", men så kan man netop læse dem igen og igen. Fortsat god læselyst!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja - jeg synes ikke så tit man hører om, at det er en førstegangslæsning :-) Jeg ville dog helt sikkert have ønsket, at jeg havde læst dem noget før, så jeg kunne have haft en masse dejlige genlæsninger nu. Men sådan er det - så må jeg tage dem nu.
   Og mange tak!

   Mvh
   /www.mitbogunivers.blogspot.com

   Slet