torsdag den 9. juli 2015

"Den fortryllede skov" af Johanna Basford

Den fortryllede skov af Johanna Basford, 96 sider, Politikens forlag, 2015

Denne bog er et eksemplar fra forlaget.

Denne vidunderlige nye malebog af Johanna Basford tager læserne med på en farverig rejse langt ind i Den fortryllede skov for at finde frem til slottet og opdage dets hemmeligheder.

I bogen finder du masser af tegninger og illustrationer til at farvelægge og forskønne, men du kan også gå på jagt efter skjulte dyr, magiske objekter og ni specielle symboler, som du møder på den farefulde færd gennem skoven. Når du har fundet frem til alle symbolerne kan du åbne slottets port og afsløre, hvad der gemte sig bag de tykke mure.

Jeg havde virkelig glædet mig til at komme igang med denne malebog. Den er virkelig fin - og allerede inden man åbner den, kan man mærke den gode kvalitet af bogen. Det kan jeg rigtig godt lide - at det ikke "bare" er en malebog, men det er en malebog. Når man så endelig åbner for den, er de tykke og lækre sider lige foran dig, og du kan nærmest ikke vente med at komme igang. Efter at have åbnet og malet den første side i denne malebog, måtte jeg straks ned og købe en anden, som Johanna Basford også havde lavet, nemlig "Den hemmelige have". Så nu står der to i samlingen.

Den uge hvor jeg afprøvede denne, fandt jeg den virkelig afstressende. Og det var virkelig dejligt idet det var en stressende uge med en masse studentergilder, gæster og fester, som jeg havde svært ved at følge med i. Så det betød altså, at jeg indimellem fik nogle pauser fra det stressede liv.

Når jeg fortalte folk om hvad jeg var gået igang med, var der nogle der grinte. Og så måtte jeg jo blot smile tilbage, og forklare dem, at det faktisk virkede. Jeg har allerede fået afsat 4 mere, fordi folk blev helt fascineret.

Kort tid efter den var landet i min postkasse, inviterede jeg min søster over, så hun også kunne afprøve den. Hun blev helt bidt af det også, og er nu også kæmpe fan. Det er altså ikke bare mig, der er skør og synes den er fantastisk.

Jeg er vild med illustrationerne i bogen, som er virkelig fine. Og så er der både store og små mønstre i bogen, som er med til, at man ikke bliver træt af at lave noget i den. Det synes jeg er ret fedt, da jeg førhen har sat med Mandala'er, som jeg ret hurtigt er blevet træt af, fordi det er for ensformigt.

Der er ingen tvivl om, at denne malebog skal have 5 stjerner. Den er så fantastisk - og selvom det er en bog som alle kan købe, bliver den samtidig unik for alle der laver i den. Der er ingen retningslinjer for hvilke farver man skal bruge hvor. Med det mener jeg, at kigger man i fx børnemalebøger, er det ofte ret tydeligt at se, hvad der skal have hvilke farver - og sådan er det ikke i denne. Fantasien får frit løb og får lov til at gøre hvad den har lyst til; ikke hvad bogen beder den om.


2 kommentarer:

 1. Jeg har også selv den malebog, og det er som du siger virkelig afstessende og virkelig hyggeligt at sidde med! Og især det der med at nogle ting som regel får bestemte farver er jeg også opmærksom på. Man kan nemt falde i den der vane med, hvordan ting bør være, der er denne her type malebog faktisk rigtig god til at udfordre ens tankemønster!
  Hvor er jeg glad for at malebøger for voksne er blevet en ting man endelig ikke skal bortforklare, at man bruger!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja! Jeg er glad for at høre, at du har det ligesom mig - og jeg ikke blot er en barnlig sjæl :P

   /www.mitbogunivers.blogspot.com

   Slet