mandag den 11. maj 2015

"Hvad handler din blog om?"

Det er et spørgsmål jeg er blevet stillet rigtig meget på det sidste. Jeg er begyndt at være åben over for familie og venner, og fortælle dem, hvad det egentlig er jeg laver, når jeg sidder ved min computer. For ofte har jeg fået kommentaren "Du laver ikke andet end at sidde på Facebook" - og denne ville jeg gerne have væk fra mine skuldre. For det er ikke dét, jeg laver. Derimod laver jeg noget jeg elsker og brænder for. Jeg laver indlæg til bloggen, forbereder fremtidige indlæg og en masse andre praktiske ting, som man skal tage sig af.

Når man så nævner det med en blog for folk - specielt den lidt ældre generation - kommer spørgsmålet så: "Er det en slags dagbog?" Og jo - det ville man vel nok godt kunne kalde det. Men ikke en typisk dagbog. Det er vel mere en form for litterær dagbog? Det er ikke en bås jeg har sat mig selv i. For når jeg skriver et indlæg her til bloggen, så skriver jeg om noget jeg synes er spændende, kunne være fedt at diskutere eller som jeg blot vil dele med andre, der har den samme interesse som jeg selv.

Og så kommer det næste spørgsmål: "Jamen har du tid til alt det?" Og næh - det har jeg vel egentlig ikke. Men det handler om prioritering. Jeg har valgt at have tid til det. Jeg har valgt at sige, at jeg ikke vil sidde foran fjernsynet med min kæreste og se film - i stedet sidder jeg lige ved siden af ham, og så arbejder jeg med min hobby i stedet. Vi kan altså stadig finde tid til hinanden og snakke sammen - men det er en prioritering man må lave. Specielt når skolen også fylder rigtig meget ved siden af.

Og til sidst kommer så spørgsmålet: "Jamen... er du så berømt?" Så griner jeg lidt og trækker på smilebåndet. For nej - og det er jo egentlig heller ikke dét, det handler om. I princippet kunne jeg være den eneste der læste med - og alligevel ville jeg nok have trangen til, at dele ud af mine oplevelser og tanker på en eller anden måde. Før jeg startede bloggen op, havde jeg en lille bog, hvor jeg skrev mine tanker om bøger ned i. Og jeg har den da stadig til at ligge, og kigger ofte i den, for at få inspiration.
Men alligevel, er jeg ret stolt over mit arbejde med bloggen. Jeg er stolt over det jeg gør, at jeg har sparket mig selv igang, at jeg brænder for det, at folk læser med, at jeg har fået kontakter - og at jeg kæmper så hårdt med det hele. Jeg er egentlig meget nervøs anlagt, og jeg har i virkeligheden rigtig svært ved at tage kontakt til andre - også selvom det blot er på skrift. Men jeg gør det - og jeg kan mærke på mig selv, at for hvert skridt jeg tager, bliver det nemmere for mig, og jeg får derfor en form for personlig sejr.

Og helt ærligt? Så tror jeg det er første gang, jeg for alvor kan stille mig op og stolt fortælle om det arbejde jeg laver. Skoleting er selvfølgelig undtaget - men det er virkelig sjældent, at jeg virkelig fører en så stor drøm som denne, ud i livet.

Okay - nu blev det hele vidst ret dybt. Det var egentlig ikke meningen med dette indlæg, men blot som en slags kommentar på, hvad folk kan gå og tro det hele handler om. For jeg har virkelig snakket med en del mennesker om det, som tror det er noget helt andet, end det egentlig er.

Denne blog er mit fristed, hvor jeg hygger mig og deler ud af det jeg har lyst til - og kun det jeg har lyst til, jeg bliver ikke tvunget til noget.

Har i det på samme måde med noget andet? Er der noget i jeres liv, som i er specielt stolt over?

10 kommentarer:

 1. Skønt indlæg :)

  En blog er en fantastisk ting. Og en bogblog er sådan en smuk mulighed for at møde andre læseheste og bogelskere, at snakke om ens passion, og samtidig øve sine skriveevner og få skabt noget, som andre kan få glæde af og læse. Jeg har det akkurat ligesom dig – jeg er vild med at blogge, og jeg er stolt af min lille internetkrog :)

  Det kan være så svært at forklare udeforstående, hvad man præcis laver, og at det er tiden værd. Men det ER tiden værd for mig, og det er virkelig rent guld. Det er en produktiv og uundværlig hobby for mit vedkommende.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, præcis! Det er også for mig 100 % tiden værd. Det er så fedt at have opdaget det!

   Slet
 2. Det er fantastisk at blogge! Det er et hyggeligt frirum, hvor man kan slappe af med noget, der interesserer en og som kan føre til andre spændende oplevelser.

  Jeg ved ikke, om jeg er stolt af min blog ... jeg er glad for den, hygger mig med den, kan ikke undvære den ... okay, jeg er måske lidt stolt af den - og det kan du roligt også være af din :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, hvor er du sød! Du kan helt sikkert også være stolt af din - den er rigtig fin.

   Jeg elsker hvor meget afslapning der kan komme ud af, faktisk at arbejde! :-)

   Slet
 3. Herligt indlæg - og fantastisk at du er kommet med i bogbloggermiljøet! :D

  Jeg prioriterer også min blog højt - måske nogle gange for højt i forhold til studiet. Men den er bare mig, og jeg nyder at dele ting med andre bogelskere og følge dem. Der er noget magisk over at man kan være SÅ forskellige, men alligevel være fælles om bøgerne <3

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak skal du have - jeg er også rigtig glad for det! :D

   Åh ja - den tendens med skole vs. blog har jeg det måske også med at vælge forkert ved en gang i mellem :P Men det går jo nok alligevel! :D

   Slet
 4. Jeg er virkelig også stolt over min blog - men alligevel har jeg faktisk ofte svært ved at fortælle om den. For selvom jeg ligger rigtig meget tid i den, og tydeligt kan se at folk rent faktisk får glæde ud af at følge den - og samtidig også er meget stolt af de indlæg, jeg skriver. Så føler jeg mig alligevel ret ydmyg - og har ofte svært ved at forstå, at folk gider høre mig fortælle om den. Dog elsker jeg virkelig også, at bloggen netop giver mig mulighed for at være fælles om bøgerne, og jeg elsker virkelig hele den danske bogbloggerverden :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, sådan kan jeg også have det ind i mellem, mht hvorvidt folk egentlig har lyst til at høre om det, eller om jeg bare skal lade være :) Men fedt at høre, at det ikke bare er mig, der har det sådan mht. bloggerverdenen :D

   Slet
 5. Hvor er det godt skrevet! Jeg kan nikke genkendende til alt hvad du skriver. Jeg er utrolig glad for at være med i bogbloggerverdenen, som generelt er et rigtig rart sted, hvor der er plads til alle slags mennesker/læsere :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er jeg glad for at høre! Ofte kan man godt føle sig lidt alene (eller måske endda lidt mærkelig :P), indtil man hører, at andre har det ligesådan! :)

   Slet