torsdag den 21. maj 2015

5 ord om bog-mig

Det indlæg har jeg efterhånden tænkt over i et stykke tid. Jeg kom egentlig på det, fordi jeg ofte har hørt: "kan du beskrive dig selv med 5 ord?" - og så tænkte jeg, at denne version kunne være lidt sjov at se på. Så, efter lang tids overvejelse, giver jeg det nu et forsøg.

1. Romantikker
Åh, jeg er en håbløs romantikker. Jeg elsker kærlighed, håbløse forelskelser og kærligheds-forskruede teenagere. En stor del af mine yndlingsbøger, hvis ikke dem alle, indeholder en eller anden form for kærlighed. Jeg ved egentlig ikke hvad det skyldes, for ofte er denne kærlighed jo egentlig ret urealistisk. Så spørgsmålet er jo så, om det er drømmene der spiller ind? Måske - men det generer mig overhovedet ikke!

2. Utålmodig
Når det kommer til bøger, har jeg (desværre) ret nemt ved at blive utålmodig - specielt når det er bøger jeg har store forventninger til. Det er nemlig sådan, at når jeg går igang med en bog, vil jeg rigtig gerne have, at bogens handling går igang med det samme - og når jeg siger med det samme, mener jeg inden for 50 sider. Dette er jo ikke altid tilfældet, da der ofte skal noget baggrundsinformation til, før end man kan forstå karaktererne. Man kan måske mene, at jeg bare gerne vil være hurtigt ude, men ellers bliver jeg bare kedet.

3. Humørsyg
Jeg kan tit sidde med en følelse af, at "nu vil jeg læse en rigtig kærlighedsbog!" - og så går jeg selvfølgelig igang med en. Men så kan jeg sidde halvvejs igennem den, og have lyst til en helt anden genre. Så går jeg måske igang med en krimi, og kan pludselig have lyst til at læse fantasy - og sådan kan jeg ellers blive ved. Somme tider bliver jeg vidst bare aldrig helt tilfreds.

4. Eftertænksom
Ofte når jeg har færdiglæst en bog, har jeg en mening om den med det samme. Og det tror jeg egentlig er meget normalt - men så går der sommer tider et par dage (eller mere), hvor jeg går og tænker over tingene, og så kan jeg pludselig få en helt ny mening om bogen, fordi jeg har brugt lidt ekstra tid på den. Det kan betyde, at jeg måske ændrer lidt i en anmeldelse, eller at jeg tilføjer lidt mere på den. Det kan variere fra bog til bog.

5. Hurtiglæser
Ja - det er måske ikke et helt så "personligt" ord, som de andre, men det er nu alligevel et ord der beskriver mig. For der er ingen tvivl om, at jeg læser hurtigt - jeg læser bare ikke så meget, som jeg måske gerne ville ønske, at jeg gjorde. Jeg kan huske, at vi på mit studie forrig sommer skulle måle vores læsehastighed med en læsevejleder. Og det viste sig faktisk, at min læsehastighed lå højere end vejlederens, hvilke vi grinte ret meget af i klassen.

Det var altså 5 ord - puh, jeg syntes det var svært!

Kan i beskrive jeres bog-jer med 5 ord også? Dem vil jeg rigtig gerne se!

6 kommentarer:

 1. Sikke en sjov idé, at beskrive sit boglige jeg med 5 ord!
  Jeg tror, at jeg vil gå i tænkeboks og se om jeg selv kan finde på noget. :D

  SvarSlet
  Svar
  1. Fedt - det vil jeg glæde mig meget til at læse om! :D

   Slet
 2. Ej, hvor er det en god idé :)
  Jeg er (endnu) ikke selv kommet på fem ord, der beskriver mit boglige jeg. Men jeg vil helt sikkert tænke over det :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det vil jeg glæde mig til at høre om! :D

   Slet
 3. Hurtiglæser kan jeg sagtens støtte op om, men derudover .... Hmmm .... Det kræver vist en tænkepause at nå frem til. Det er da faktisk sværere end man lige skulle tro! O_o

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det er nemlig så! Også fordi man jo gerne vil finde nogle ord, som ikke bare er forklaret med én sætning-agtig :P

   Slet