tirsdag den 26. maj 2015

"Alice i Eventyrland" af David Chauvel og Xavier Collette

Alice i Eventyrland af David Chauvel og Xavier Collette, 72 sider, Cobolt, 2010

Da Alice falder i kaninhulet, åbenbares en dunkel og skræmmende verden for hende. En verden uden logik, hvor man bogstavelig talt har stor risiko for at miste hovedet, hvis man ikke kender reglerne!

Dette er den første tegneserie/graphic novel jeg har læst. Jeg var spændt på at komme igang og havde sat god tid af til, at danne mig en masse indtryk med alle de fine billeder. Og jeg satte netop god tid af til det, fordi jeg ikke anede hvordan jeg skulle gribe det an - hvordan jeg skulle kigge på billederne; skulle jeg læse dialogerne først? Det var mærkeligt, og det tog mig lige et par sider, før end jeg fandt en rytme der passede godt til mig.

Da jeg så kom igang med at læse, blev jeg overrasket over, at det faktisk tog en del længere tid at læse bogen, end jeg lige havde regnet med. Normalt tager det jo ikke lang tid at læse fx et Anders And-blad, så jeg havde egentlig heller ikke forventet, at dette ville være et større "projekt". Men det skræmte mig ikke - tværtimod. Jeg synes det var fedt at skulle bruge lidt længere tid på bogen, og nyde det hele lidt mere.

Dette er den klassiske Alice i Eventyrland-historie med de fineste tegninger til. Historien er rigtig sød, jeg er helt vild med den. Og efter at have læst denne, er jeg blevet endnu mere vild med den - netop nu leder jeg efter en flot Penguin-udgave af bogen, til reolen. Den bliver jeg nødt til at eje.

Men det skal dog lige siges, at selvom jeg nød bogen, billederne og historierne, kedede jeg mig måske også lidt. Jeg ved ikke helt hvordan jeg skal beskrive det, men der manglede alligevel lidt. Dette skyldes muligvis, at jeg allerede kendte til historien inden - det kan være, at den næste skal være en ny fortælling.

Denne bog er til alle aldersklasser. Der er ingen grænse - alle skal læse den. Hvem ønsker ikke at læse en magisk udgave af en magisk fortælling?


2 kommentarer:

  1. Åh, den ser ellers fin ud. :D
    Jeg læste også en graphic novel udgave af Alice i Eventyrland og jeg nød den egentligt ret meget. Det var en fin måde at få genlæst historien på en lidt 'hurtigere' og måske mere overfladisk måde. :)

    SvarSlet
    Svar
    1. Jeg vidste slet ikke, at der fandtes andre udgaver af den som graphic novel! Eeeej, jeg må søge efter dem, for jeg tror da, det kunne være sjovt, at prøve at læse de andre også, og se, om de fortæller historien på forskellige måder :)

      Slet