onsdag den 22. april 2015

"Det sidste brev fra din elsker" af Jojo Moyes

Det sidste brev fra din elsker af Jojo Moyes, 493 sider, Cicero, 2014

London 1960. Jennifer Stirling har været ude for en bilulykke, men hun kan intet huske fra ulykken eller tiden før. På hospitalet bliver hun besøgt af en mand som hun ikke kan genkende, hvilket viser sig at være hendes egen mand, som kalder hende ved hende navn som hun ikke engang reagerer på. Da hun bliver udskrevet og kommer hjem begynder jagten på spor, som kan hjælpe hende med at genopdage hendes fortid. Hun finder en gemt bog, med et lidenskabeligt brev underskrevet "B". "B" er en mand som hun tilsyneladende har været villig til at droppe alt for. Men hvem er han?

London 2003. Journalisten Ellie Haworth falder over et gammelt brev, hvori en mand bønfalder sin gifte elskerinde om at stikke af med ham. Ellies eget kærlighedsliv er mildest talt noget rod, og hun bliver nærmest besat af at finde ud af, hvad der skete med brevets to elskende. Hvis de levede lykkeligt til deres dages ende, er der måske også håb for hendes egen håbløse affære.

Som med de andre bøger jeg har læst af Jojo Moyes, glædede jeg mig rigtig meget til at komme igang med denne. Jeg synes hun er en rigtig god forfatter, og der skal ikke lægges låg på, hvor glad jeg er for at have opdaget hende.

Vi møder Jennifer og vi møder Ellie. Vi møder også 2 mænd, der ændrer begge kvinders hverdag - og vi følger med i de intriger og problemer der måtte opstå. Bogen er fuld af kærlighed og sammenhold - og dette er et stort plus for mig.

Bogen er, for mig at se, en typisk Jojo-bog. Jeg er positiv og glad. Jeg er fan. Behøver jeg næsten sige mere? Jeg tror i forstår hvad jeg mener med disse fine ord. For Jojo fortjener intet andet - og heller ikke med denne bog. Den er skrevet så superfin og helt anderledes end jeg faktisk havde regnet med.

Normalt er jeg ikke til bøger der foregår så langt tilbage i tiden som denne gør, men lige i dette tilfælde kunne jeg slet ikke lægge bogen fra mig - og jeg følte ikke, at der var noget jeg ikke forstod, eller noget jeg ikke kunne sætte mig ind i. Så det er altså rigtig godt lavet - ellers tror jeg, at jeg havde været mindre vild med bogen.

Jojo Moyes har altså gjort det igen. Tommel op!


1 kommentar:

  1. Åh, det er netop sådan en god og sød Moyes-bog. Helt vidunderlig.

    SvarSlet