mandag den 27. april 2015

"Den tavse kvinde" af A.S.A. Harrison

Den tavse kvinde af A.S.A. Harrison, 269 sider, Politikens forlag, 2015

Denne bog er et eksemplar fra forlaget.

Ægteparret Jodi og Todd lever et luksuriøst liv med gensidig respekt og ordknap benægtelse. Han er dedikeret utro. Hun ved det, men da han vælger at bryde den glatte overflade, bliver hun morder og han offer.

Den tavse kvinde er et begavet psykologisk drama om ægteskab på randen af opløsning, indrømmelser, der ikke kan gøres, og løfter, der ikke kan holdes.

Jeg tror jeg havde ret store forventninger til denne bog, da jeg modtog den. Udenpå står der, at bogen er dette års "Gone Girl" - og selvom jeg ikke har læst den, syntes jeg alligevel, at det lagde et lille pres.

Jeg gik i gang med bogen, og følte egentlig ikke, at der skete så meget. Det hele foregik meget stille og roligt, med historien om Jodi og Todd, hvis ægteskab er lidt specielt. De taler ikke rigtig sammen og lever egentlig hver deres liv.

Jeg vidste, at der på et tidspunkt ville ske noget, det afslører bagsideteksten jo - men jeg syntes det skete ret sent. Bogen er på 269 sider og selve mordet finder først sted på side cirka 220. Det synes jeg er ret sent. Og det er ærgerligt, for jeg havde faktisk glædet mig lidt til at se, hvordan det hele ville foregå. Dermed ikke sagt, at bogen er kedelig. For det er den bestemt ikke. Vi hører om hvordan deres forhold bliver ødelagt (mere end det i forvejen er, i hvert fald) og hvordan begge parter reagerer på dette. Den er bygget rigtig godt op ellers, og jeg synes bestemt at det var en hyggebog.

Den er jo ikke så lang, men alligevel tog jeg mig god tid til at læse den, så jeg kunne fange alle indtrykkene - og alle stemningerne. Og det tror jeg var godt. Jeg vil ikke mene, at dette er en bog, som man læser hurtigt igennem, da meget af beskrivelsen i bogen er baseret på store følelser og tanker.

Jeg nød som sagt bogen rigtig meget. Den var god, spændende og også fangende. For mig er det en rigtig hyggebog til sommerhusturen weekenden over.

Jeg har valgt at give bogen 3 stjerner, idet den ikke har sat det helt store indtryk på mig. Som sagt synes jeg den var rigtig god, men den er blot en hyggebog. Men der er ingen tvivl om, at det er 3 gode stjerner!


Ingen kommentarer:

Send en kommentar