mandag den 28. marts 2016

Planlægning af en travl hverdag

Efter at være begyndt på min uddannelse, have købt hus og også have bloggen, kunne jeg godt mærke, at jeg havde brug for noget struktur i min dagligdag. Jeg havde brug for en kalender måske, en notesbog eller noget helt andet, for at kunne komme af med mine tanker og to-do-lister. Der er virkelig mange ting i mit hoved som jeg skal nå og som jeg gerne vil lave. Jeg prøvede først med en almindelig kalender, men fandt hurtigt ud af, at den ikke passede til mig. Så hvad gør man så?

Jeg søgte lidt på Google og YouTube og fandt frem til et system, som jeg rigtig gerne vil have lov til at dele med jer: Bullet Journal.

Med en Bullet Journal laver man egentlig selv sin kalender i en notesbog. Og udover at fungere som en kalender er det en daglig to-do-liste og en masse andre lister, som man selv er herre over.

Jeg var ret skeptisk omkring selv at skulle ud i det med at være kreativ, og selve forme den form for kalender jeg ville have. Men da jeg først kom igang, kunne jeg slet ikke stoppe igen. Jeg har lister med pakker som jeg venter på, mine yndlingsbøger, fremtidige planer, listen over idéer til min kommende praktik og en masse andet. Der er en sjov liste kaldet Monthly Tracker, hvori der står en masse ting og en afkrydsning for hver dag, således at jeg kan følge med i hvornår jeg har støvsuget, om jeg får læst hver dag, hvornår jeg sidst har udgivet noget på bloggen, om jeg har husket at tage mine piller og en masse andet.

På en måde fungerer en Bullet Journal altså på den måde, at den samler alle de lister du har på telefonen, i hovedet og på computeren på ét sted. Og det har vist sig at fungere rigtig godt for mig. Og hvis du, som jeg, har brug for en måde at holde styr på alle de ting der sker i dit liv, vil jeg helt klart anbefale dig at tjekke dette koncept ud. Og hvis der er stemningen for det, laver jeg gerne en setup-video af min bullet journal.

Hvad bruger i til at have struktur i jeres hverdag?

5 kommentarer:

 1. De perioder hvor jeg synes jeg har lige lovlig meget om ørene, har jeg også benyttet mig af bullet journaling til at holde styr på de mange aftaler. Men jeg synes ikke det er noget der fungerer for mig hele tiden. Nogle gange er det også bare rart med en almindelig kalender :) Jeg vil meget gerne se en setup-video, for at se hvordan du gør :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det kan jeg godt følge dig i :) I forhold til fremtidig planlægning (fx lægetider, fester eller andet) har jeg også svært ved at bruge bullet journal. Der bruger jeg dog bare en side med post-its :-D

   /www.mitbogunivers.blogspot.com

   Slet
 2. I midten af april startede jeg også selv op med bullet journaling efter at have taget tilløb til det i noget tid, og jeg er indtil videre ret begejstret. Det er nemlig virkelig så smart, at man på den måde kan have alt samlet, og at jeg f.eks. ikke længere skal holde styr på tusinde små sedler med lister. Jeg vil meget gerne se en setup-video, for at få lidt inspiration, og samtidig kunne jeg godt tænke mig at høre, hvilken notesbog du bruger :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er også rigtig glad for den!

   /www.mitbogunivers.blogspot.com

   Slet
 3. Jeg har brugt en planner et års tid. Eneste forskel, for mig, er at jeg bruger inserts der har dage i forvejen, og så bruger jeg andre inserts ved siden af til lister, adresser osv. Det fungerer rigtig fint for mig. Så kan jeg være kreativ den ene uge og absolut ikke den næste. Dét kan jeg godt lide :)

  SvarSlet