søndag den 6. marts 2016

"Mios Blues (Martin Benner #2)" af Kristina Ohlsson

Mios Blues (Martin Benner #2) af Kristina Ohlsson, 348 sider, Modtryk, 2016

Denne bog er et eksemplar fra forlaget.

Martin Benners liv er langsomt, men sikkert, ved at falde fra hinanden. En mafialignende organisation truer ham og hans familie på livet, og organisationens leder har ét krav, før han vil lade Martin i fred: Find Mio. Fireårige Mio forsvandt fra sin børnehave, samme dag som hans mord, den mordmistænkte Sara Texas, begik selvmord. Desperat følger Martin de få spor, der findes.
Men Mio er ikke Martins eneste problem. Han må også finde ud af, hvem der forsøger at få ham til at fremstå som gerningsmand til mord, han ikke har begået. Han bliver mere og mere paranoid, for det må være en, der er tæt på ham.
Som tiden går, bliver spørgsmålet: Kan Martin redde både Mio og sig selv?

Efter af have ventet i næsten et helt år på fortsættelsen til Lotus Blues, er den her endelig. Historien om Martin Benner, Sara Texas og Mio fortsætter i samme tempo som den første bog. Kristina Ohlsson har præsteret at lade mig vente meget utålmodigt (!!!) i knap et halvt år - og nu skal jeg endelig ikke vente længere!

Martin Benner har problemer - det vidste vi allerede fra den første bog. Men som læser anede vi ikke hvor omfattende det ville være. Personerne er de samme og de passer så perfekt ind i historien.

Spændingen fortsætter på højt plan, og bogen er så svær at lægge fra sig, når man først er gået igang. Næsten hvert kapitel bliver afsluttet på en måde der gør, at man er nødt til lige at læse et kapitel mere. Det fungerer rigtig godt og er også med til at bogens sider nærmest vender sig selv.

Det skal dog lige siges til den kommende læser, at jeg helt klart vil anbefale at have Lotus Blues frisk i erindringen, da der ellers er mange ting man muligvis har glemt. Der var mange små ting i fortsættelsen, som jeg ikke rigtig kunne huske, og derfor lige var nødt til at slå op i den første. Det var lidt ærgerligt - men det gjorde egentlig ikke så meget alligevel, fordi bogen var så spændingsfyldt.

Så mangler du en ny krimiserie at læse, så har du den her! Den er kort, overskuelig og har så meget spænding, at der kunne have været langt flere bøger. Kristina Ohlsson har skrevet et plot, der er så unikt og specielt, at jeg ikke før har læst noget der minder om det. Og så kan jeg altså ikke bede om mere!


Ingen kommentarer:

Send en kommentar