onsdag den 20. januar 2016

"Mind Games" af Teri Terry

Mind Games af Teri Terry, 351 sider, Nyt Nordisk forlag, 2015

Denne bog er et eksemplar fra forlaget.

Luna er anderledes. Hun har en hemmelighed, som ingen må opdage. Hvis de gør, kan det koste hende livet. Hun bliver nødt til at spille med i deres spil, på deres præmisser, ellers risikerer hun alt.

Denne bog er det første jeg læser af Teri Terry. Hun er blevet rost af de andre bogbloggere, og så måtte jeg altså bare komme igang! Bogens genre er, for mig, ret ny og jeg bevægede mig derfor på dybt vand, da jeg begyndte på den. Jeg anede ikke hvad jeg skulle forvente af bogen, eller hvordan handlingen egentlig skulle udstrække sig.

Vi har at gøre med et fremtidigt univers. Til at begynde med vidste jeg, som læser, ikke helt hvor vi var, hvordan det hang sammen, eller hvorfor tingene var som de var. Teri Terry præsterede at gøre dette element af uvidenhed til en rigtig fed detalje, så man på intet tidspunkt sad og følte, at man manglede noget.

Og så viser det sig, at Luna jo faktisk er anderledes. Vi følger hendes historie om at skulle løse et mysterium, hvor man som læser ikke har så meget at kunne gøre for at hjælpe. Vi befinder os i et univers, som vi ikke rigtig kender til - og netop derfor er alle handlingerne også overraskende og helt på sin plads.

Bogen er spændende og den fangede mig fra allerførste side. Jeg havde svært ved at stoppe igen - og jeg havde overhovedet ikke lyst til at lægge bogen fra mig. Om det skyldtes det ukendte eller selve mysteriet skal jeg ikke kunne sige. Det eneste jeg ved er, at alle elementerne i bogen supplerede hinanden vanvittig godt.

Sproget er nemt og ligetil. Forsiden er lækker og fangende. Bagsideteksten er kort og fungerer som en rigtig god teaser. Jeg kan faktisk slet ikke sætte en finger på noget i denne bog. Det hele fungerer bare - og så er selve historien virkelig velskrevet og velovervejet.

Der er ingen tvivl om, at jeg nu vil ud og undersøge 'Slettet'-trilogien, som også er skrevet af Teri Terry. For er den bare mindst lige så god som denne bog, så er Teri Terry en ny stjerne.

2 kommentarer:

  1. Den må altså på ønskelisten. Jeg har lige læst forfatterens Slettet-trilogi og den var så medrivende og spændende. Den trilogi kan jeg helt sikkert anbefale :)

    SvarSlet
  2. Jeg kan også varmt anbefale Slettet-trilogien. Jeg er helt vild med Teri Terry og var faktisk så heldig at få lov at interviewe hende på bogforum i efteråret. Du kan bl.a. se interviewet på min blog eller på bookeater.dk. Tak for din gode anmeldelse, den giver mig endnu mere lyst til at få læst Mind Games :)

    SvarSlet