tirsdag den 12. januar 2016

"Dansende røde bjørne (Roland Triel #2)" af Dennis Jürgensen

Dansende røde bjørne (Roland Triel #2) af Dennis Jürgensen, 488 sider, Tellerup, 2015

Denne bog er et eksemplar fra forlaget.

Et nøgent lig af en teenagepige findes i en københavnsk park, og Roland Triel og hans kollegaer på politigården får travlt. En pædofil seriemorder er kort forinden flygtet fra et topsikrer psykiatrisk hospital, så forbindelsen er nærliggende.

Efterforskningen forvirres af gådefulde sår på liget, som sammen med fundet af en klo antyder, at pigen kan være blevet dræbt af et rovdyr.

På Bøgeholm Sanatorium trænger en ukendt man ind hos Andrea Triel, der blev mishandlet af sin mors morder fire år tidligere, og ikke har talt siden.

Triel erkender for sent at han har stået ansigt til ansigt med gerningsmanden som nu også inddrager journalisten Thor Brandt i sit psykologiske spil.


Dette er det andet møde med Roland Triel, den yderst specielle efterforsker. Allerede i den første bog lærte vi, at han er sin helt egen person, og at han er meget optaget af sin helt egen sag. Det er han stadig - og det hele bliver kun mere anspændt, idet der kommer nye spor i sagen.

Jürgensen har skrevet en fortsættelse på en bog, som jeg ikke mente kunne blive bedre. Så læste jeg efterfølgeren, altså denne, og oplevede, at det i hvert fald kunne være mindst lige så godt. Jürgensen har endnu engang gjort et fantastisk stykke arbejde, og det skal han have stor ros for.

Karaktererne i denne er stærke og personlige. Som i den første havde man lyst til at møde dem alle, og man havde lyst til at give en hånd med. Man får ondt af Triel og man har lyst til at sige et par ord eller to til journalisten, Thor Brandt.

Dette er en fortsættelse, som jeg, på sin vis, mener godt kan stå alene. Jeg vil godt mene, at man kan vælge at starte sit møde med Roland Triel her. I denne bog får man stadig fornemmelsen af den helt unikke person han er, men vil man gerne kende den uddybende baggrund for hans liv, skal man tage den første bog inden.

Jürgensen har gjort det igen. Han har skrevet en ultra fed krimi, som har alle de rigtige elementer. Der er de drabelige mord, de blodige beskrivelser, gættelegen og den specielle efterforsker. Kan man bede om mere? Det ville jeg jo ikke mene - så skulle det da lige være, at han skyndte sig at få den næste bog i serien udgivet!


Ingen kommentarer:

Send en kommentar