torsdag den 22. oktober 2015

"Mere end det" af Patrick Ness

Mere end det af Patrick Ness, 448 sider, Gyldendal, 2015

Denne bog er et eksemplar fra forlaget.

Seth er druknet. Han ved, at han er druknet, for han mærkede sit hoved blive knust mod klipperne og bølgerne skulle ind over ham. Forslået og nøgen vågner han uden for et hus, der er helt velkendt og samtidigt fremmed. Seth tror, han er havnet i helvede, og alene i en øde verden prøver han at huske, hvad der er sket med ham, og at finde mening i det.

Denne bog er mit første møde med Patrick Ness. Jeg har kun hørt godt om ham, og jeg havde derfor også ret store forventninger til bogen.

Den unge Seth vågner op og skal pludselig lære sig selv at kende på en måde, man ikke regnede med, at man skulle. Vi følger hans rejse gennem denne underlige verden og ser hvordan han lærer hvad der sker - og hvad han skal gøre.

Jeg var snot-forvirret hele vejen igennem bogen - men det gjorde egentlig ikke noget, for det var på en god måde. På grund af forvirringen fik jeg hele tiden lyst til at vide mere - jeg ville hele tiden vide, hvad der nu skulle ske, og hvad Seth nu ville gøre.

Jeg er positivt overrasket over Ness, og dette på trods af, at jeg kun havde hørt godt. Jeg er helt vild med denne bog - den er så forvirrende, umulig og helt fantastisk på samme tid.

Sproget er kringlet - men ikke, så man ikke forstår det. Det er blot med til at gøre det hele endnu mere forvirrende på den fede måde.

Skulle jeg beskrive bogen med ét ord ville det, sjovt nok, være forvirrende. Men helt sikkert på den ultimativt fedeste måde. Jeg er endnu ikke klar over, hvad der egentlig er sket i bogen, ikke helt med sikkerhed. Men den gav mig helt sikkert noget at tænke over.

Bogen har givet mig blod på tanden til at læse mere af Patrick Ness. Ud fra denne bog at dømme, så er han helt fantastisk!


4 kommentarer:

 1. Det er han! Jeg har ikke læst denne bog, men fire andre af ham, og de er virkelig gode :-)


  Mvh.
  Den lille Bogblog

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er også gået igang med at opstøve alle dem jeg kan finde, som han har skrevet! Jeg er virkelig imponeret over, hvordan han kan få alvorlige emner og diskussioner op i en bog, men stadig gøre den "børnevenlig"!

   /www.mitbogunivers.blogspot.com

   Slet
 2. Endnu en på min liste jeg SÅ gerne vil læse :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det kan jeg godt forstå! LÆS LÆS LÆS! :P

   /www.mitbogunivers.blogspot.com

   Slet