tirsdag den 26. april 2016

The Currently Reading Tag

Malene fra Wondrous Bibliophile har tagget mig i The Currently Reading Tag. Jeg elsker tag-lege, og derfor var der selvfølgelig ingen tvivl om, at jeg skulle være med. I Malenes besvarelse var alle spørgsmålene skrevet i regnbuens farver, og det synes jeg ser så fint ud, så det har jeg selvfølgelig også gjort!1. Hvor mange bøger læser du ad gangen?
Jeg læser kun én bog ad gangen. Hvis jeg læser mere en én, kan jeg have rigtig svært ved at adskille historierne fra hinanden. Når jeg en sjælden gang imellem læser mere end én, så er det 2 vidt forskellige bøger. Det kunne fx være en fantasy-roman og en digtsamling.

2. Hvis du læser mere end én bog, hvordan bestemmer du så hvornår du skal skifte mellem de pågældende bøger?
Det kommer meget af sig selv. Det afhænger 100 % af mit humør og hvad jeg har lyst til. Det samme gælder når jeg afslutter en bog, og skal igang med en ny.

3. Skifter du bogmærke undervejs i en bog?
Nej. Jeg bruger det samme bogmærke hele vejen igennem en bog - og ofte faktisk også det samme bogmærke hver gang jeg læser en bog. Selvom jeg storsamler på fine og finurlige bogmærker, skifter jeg sjældent imellem dem.

4. Hvordan opbevarer du bøgerne du er i gang med at læse?
Jeg opbevarer dem ikke rigtigt. Jeg har min igangværende bog med mig alle steder. Så enten er den i bilen, i tasken, ved siden af sengen, i sofaen eller andre sjove steder.

5. Hvad tid på dagen bruger du mest tid på at læse?
Det skifter meget. I hverdagene er det oftest lige når jeg er kommet hjem fra arbejde/skole og lige før sengetid. I weekenderne er det gerne om morgenen, indtil min kæreste vågner, og så igen inden sengetid.

6. Hvor længe læser du typisk ad gangen?
Åh, det er meget skiftende. Når jeg læser før sengetid er det 1/2-1 time og det samme om morgenen. Læser jeg om eftermiddagen kan det være i helt op til flere timer. Det kommer også helt an på bogen og hvor spændende den er.

7. Læser du indbundne bøger med eller uden smudsomslag?
Uden. Jeg tager det af med det samme bogen kommer ned fra reolen. Det er virkelig upraktisk at læse med smudsomslaget på, og så er jeg virkelig bange for at komme til at krølle eller ødelægge det.

8. Hvilken stilling læser du oftest i?
Jeg vil så gerne sige at jeg læser alle steder, men oftest bliver det altså bare i sengen. Når det er inden sengetid, så er det altså bare mest praktisk, så jeg nemt kan lægge mig til at sove, når øjnene ikke kan holde sig åbne længere. Læser jeg derimod om eftermiddagen, så er det gerne i sofaen eller i min lænestol på mit hjemmebibliotek.

9. Tager du bogen/bøgerne du læser med dig, når du skal noget?
Ja! Som tidligere nævnt har jeg altid bogen med mig - også på trods af, at jeg ofte godt er klar over, at jeg ikke får mulighed for at læse i den.

10. Hvor ofte opdaterer du din Goodreads-status på bøger du er ved at læse?
Virkelig sjældent! Når jeg går igang med den og er færdig med den igen. Engang var jeg rigtig god til at huske at få opdateret, men det holder bare ikke rigtigt længere.

11. Hvem er den/de næste til at lave dette tag?
Jeg tagger Simone fra Boghjørnet og Luna fra Lunas Kaffekrog.

1 kommentar:

  1. Sikke nogle fine besvarelser du er kommet frem til, søde Caroline! <3
    Og ja, det er simpelthen bare umuligt og upraktisk at læse med sådan et smudsbind på! :o

    SvarSlet