onsdag den 3. februar 2016

"Lykken (After #4)" af Anna Todd

Lykken (After #4) af Anna Todd, 481 sider, People's Press, 2016

Denne bog er et eksemplar fra forlaget.

Tessa og Hardins forhold har aldrig været en dans på roser. Alligevel har alle de uenigheder, de har overvundet, gjort deres kærlighed stærkere. Men nogle udfordringer kan vise sig at være for svære. Kan deres forhold bære en rystende afsløring om Hardins fortid, og at døden viser sit grimme ansigt i Tessas nærmeste familie?

De chokerende begivenheder afslører, at de to elskende ikke længere er så forskellige. Tessa er ikke den søde og uskyldige pige, hun var, da hun mødte Hardin - og han er ikke længere den hårdhudede dreng, som hun faldt pladask for. Tessa forstår Hardin bedre end nogen anden, og hun ved, at han har brug for hende.

Men jo mere klarhed, der kommer i forhold til Hardins fortid, des mere trækker han sig ind i skyggen og væk fra Tessa og vennerne. Tessa er ikke sikker på, at hun kan hjælpe ham mere. Men hun giver ikke op uden kamp. Spørgsmålet er bare, hvis kamp hun kæmper - Hardins eller sin egen?

Dette er den fjerde og sidste bog i serien om Tessa og Hardin. Som i de foregående bøger har vi at gøre med et par, som uden tvivl kæmper deres helt egne kampe. Vi får en blandet følelse af at de passer helt perfekt sammen, men samtidig at de burde holde sig virkelig langt fra hinanden. Disse poler er med til at give bogen den spænding, som holder den kørende.

Som jeg tidligere har skrevet i en anmeldelse af Anna Todd's serie, så er sproget i bogen ikke fantastisk. Jeg synes man mærker en form for uprofessionalitet. Der mangler, for mig, en større mening med bogen, end blot dette krælighedsforhold. På samme tid skal Anna Todd virkelig have ros - for selvom hun skriver en bog, hvor sproget og det professionelle ikke helt er på plads, så skriver hun også en bog, som fanger læseren fra første øjeblik.

Hele vejen igennem bogen sidder man som læser med en følelse af, ikke at kunne ligge bogen fra sig igen. Siderne vender sig selv og man kan slet ikke stoppe igen. Det er sjældent det sker for mig - og specielt med kærlighedsromaner - men i dette tilfælde er det altså, hvad der sker.

Bogen er omskrevet fra Anna Todds fanfiction om hende selv og One Direction. Det synes jeg på ingen måde man mærker i bogen - og dermed ødelægger det heller ikke noget. Jeg har aldrig været den store fan af fanfictions, og har derfor været ret skeptisk omkring det, hver gang jeg læste en bog i serien. Men hver gang har det vist sig slet ikke at spille nogen rolle.

Dette er den fjorde og sidste bog - og det her med at være kærester eller ikke at være, er ved at være ret langtrukkent. Fra den første bog og helt til denne, har det kørt på samme måde, og det bliver ikke helt ved med at give samme effekt. Det fanger stadig - men jeg kan tydeligt mærke, at jeg syntes, at den første bog var bedre.

På trods af den mindre gode skrivning og den manglende handling, så gør Anna Todd det virkelig godt. Spændingen er der - og man får en helt unik sympati for de her to hovedpersoner. De kæmper med hver deres ting og man føler virkelig med dem.


Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar